Cultura Benedictines Catalunya

Barcelona, 17. 08. 2017. PAU

Barcelona, 17.08.2017 . PAU

Hi ha una cadena d'esforç per la pau que uneix tots els homes i dones de bona voluntat

13, 14 i 15 de setembre 2017

El Llibre Antic: del llibre manuscrit al llibre imprès

El curs té com a objectiu donar a conèixer les característiques formals del llibre antic, la seva evolució en el temps i les pautes per a la seva restauració. A través de sessions teòriques i pràctiques s'aconseguirà identificar els elements formals propis d'aquest tipus de llibres i de les seves enquadernacions i escollir el procés més adequat per a la seva restauració.

22 de julio, 2017

Cap a la pau interior

2ª edició

Cap a la pau interior proposa un camí per trobar la pau interior a través del: silenci i paraula; música i dansa; serenitat, moviment i pau; oració, solitud i companyia; escriptura i pintura; dieta vegetariana i contacte amb la naturalesa.

Sota la guia de Hidelgarda de Bingen, una dona del segle XII que va trencar tots els esquemes, avançant-se a la nostra visió global i unitària de la persona (microcosmos) i de l’univers (macrocosmos)

1o de juny, 2017

Cap a la pau interior

Cap a la pau interior proposa un camí per trobar la pau interior a través del: silenci i paraula; música i dansa; serenitat, moviment i pau; oració, solitud i companyia; escriptura i pintura; dieta vegetariana i contacte amb la naturalesa.

Sota la guia de Hidelgarda de Bingen, una dona del segle XII que va trencar tots els esquemes, avançant-se a la nostra visió global i unitària de la persona (microcosmos) i de l’univers (macrocosmos).


27 DE GENER, 2 0 1 7 . BARCELONA

CONFERÈNCIES DE RESTAURACIÓ ENQUADERNACIÓ I RESTAURACIÓ DE CANTORALS

Aquestes conferències s’emmarquen dintre d’un curs dedicat a l’enquadernació i restauració de cantorals impartit pel monestir de Sant Pere de les Puel·les en col·laboració amb CTS.


Dissabte 18/2/17

Anar cap a la consciència a través del tacte

Aquest taller combina temps de meditació en silenci amb exercicis d’experimentació tàctil, mirant de connectar-nos a la realitat a través dels sentits.

26-28 de Gener de 2017, Barcelona

ENQUADERNACIÓ I RESTAURACIÓ DE CANTORALS

Curs d’extensió universitària

Els secrets de la restauració de cantorals a través de l'experiència de la tradició mil·lenària d'un taller monàstic que utilitza la tecnologia més actual. Aquets curs et permetrà adquirir els coneixements i destreses necessàries per reconèixer els llibres litúrgics. Identificar els elements estructurals de les seves enquadernacions. Diagnosticar el seu estat de conservació. Realitzar tots els passos del procés d'enquadernació d'un cantoral. Restaurar els diversos elements que formen aquest tipus d'enquadernacions.

17 de setembre, 2016

TÈCNIQUES ARTÍSTIQUES I TINTES METAL·LOÀCIDES

Conferèrencies
Aquestes conferències s’emmarquen dintre d’un curs dedicat a les tintes metal·loàcides
Iimpartit pel monestir de Sant Pere de les Puel·les en col·laboració
amb el MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya).

Inscripció GRATUïTA

La inscripció es realitzarà mitjançant la pàgina web, en l’apartat formulari d’inscripció

El monestir de Sant Pere de les Puel·les és el testimoni viu més antic d’institucionalització de vida religiosa femenina a Catalunya. La comunitat s’ha regit sempre per la Regla de sant Benet. L’any 945, data de la consagració de la seva església, és considerat el de la fundació del primer monestir femení de la ciutat […]