Cultura Benedictines Catalunya

17, 18 y 19 maig 2018 (Data provisional)

Restauració a la manera japonesa: principis tècnics, estètics i ètics

El curs busca acostar als participants, de forma pràctica, en la naturalesa, materials, eines i tècniques de restauració emprades pels Mestres japonesos de la restauració d'art sobre paper i seda.

Impartit per Luis Crespo Arcá
Diplomat en Conservació–Restauració de Document Gràfic

25 - 27 gener 2018

Enquadernació y restauració de cantorals

Aquest curs et permetrà adquirir els coneixements i les destreses necessàries per reconèixer les llibres litúrgics; identificar els elements estructurals de les seves enquadernacions; diagnosticar el seu estat de conservació; realitzar tots els passos per enquadernar un cantoral; restaurar els diversos elements que formen aquest tipus d’enquadernacions.

Impartit per: Mª Dolores Díaz de Miranda y Macías, osb


21 d'octubre 2017

Taller de Dansa Hebrea

L'objectiu d'aquest taller de nivell bàsic en dansa hebrea és aprendre a ballar diferents tipus de danses, des de les més antigues fins a la seva evolució a la tradició cristiana messiànica d’avui en dia.
Descobrirem els diferents estils de dansa: israelita, iemenita i jasídica, emfatitzant les danses que expressen lloança i adoració a Déu.

Impartit per: Aleda Kovacs

13, 14 i 15 de setembre 2017

El Llibre Antic: del llibre manuscrit al llibre imprès

El curs té com a objectiu donar a conèixer les característiques formals del llibre antic, la seva evolució en el temps i les pautes per a la seva restauració. A través de sessions teòriques i pràctiques s'aconseguirà identificar els elements formals propis d'aquest tipus de llibres i de les seves enquadernacions i escollir el procés més adequat per a la seva restauració.

El monestir de Sant Pere de les Puel·les és el testimoni viu més antic d’institucionalització de vida religiosa femenina a Catalunya. La comunitat s’ha regit sempre per la Regla de sant Benet. L’any 945, data de la consagració de la seva església, és considerat el de la fundació del primer monestir femení de la ciutat […]