Cultura Benedictines Catalunya

Carrer de Dolors Monserdà, 31 08017 Barcelona, España • hostatgeriapuel.les@gmail.com

Hospedaje

L’hospitalitat és el servei més característic que han ofert els monestirs a l’Església i a la societat des dels inicis. En la tradició monàstica l’acolliment ocupa un lloc cabdal. Ha estat una de les característiques dels monestirs de sant Benet.

L’hostatgeria actual és un edifici de quatre plantes adossat al monestir que ha estat renovada recentment on hi podeu trobar sales de reunions, una petita sala biblioteca, connexió a Internet, i també un jardí i accés a l’hort del monestir.

L’entrada independent és pel carrer Dolors Monserdà, 31. Hi ha també una altra entrada per als cotxes al carrer Anglí, 55 amb un petit pàrking.

A l’hostatgeria acollim preferentment persones i grups que vénen a fer recés, a estudiar o a reunir-se; persones que busquen silenci o aturar-se del vaivé quotidià.

Algunes vénen a passar el dia; d’altres, es queden a dormir. L’hostatgeria està oberta tot l’any, excepte el mes d’agost.

«Tots els forasters que es presenten han de ser acollits com el Crist, ja que ell un dia dirà: “Era foraster i em vau acollir”» (RB53,1)

HospederiaL’acolliment és una actitud de fons necessària a la vida i és també una actitud evangèlica fonamental. Abans de sant Benet però, la tradició de l’hospitalitat la trobem a totes les cultures i religions antigues.

La Regla Benedictina (RB) dedica un capítol sencer a l’hospitalitat: Com s’ha d’acollir els forasters (RB 53). Per a Benet hi ha tres actituds importants per a l’acollida: una acollida de caritat: «el sortiran a rebre amb tota l’atenció de la caritat» (RB 53,3); d’humanitat: «que el tractin amb tota humanitat» (RB 53,9) i de fe: «han de ser acollits com el Crist» (RB 53,9).

Reportatge realitzat per Cristina Geraldes i Montse Llorens. Emès per TBV notícies Sarrià – Sant Gervasi té quatre monestirs amb hostatgeria pròpia

www.btv.cat/btvnoticies/2015/04/01/sarria-sant-gervasi-disposa-quatre-monestirs-hostatgeria/